Még nagyobb biztonság az építőiparban

Magyar Cementipari Szövetség

2014-04-17 18:32:18 | Módosítva: 2016-05-09 10:08:15

A hét elején együttműködő megállapodást kötött a Magyar Cementipari Szövetség és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság. Az együttműködés keretében a fővárosi és megyei kormányhivatalok fogyasztóvédelmi felügyelőségei piacfelügyeleti feladat- és hatáskörük keretében ellenőrzik az építési termékek biztonságosságának és megfelelőségének követelményeit.

Az együttműködés célja, hogy kizárólag olyan építési termékek kerülhessenek forgalomba, amelyek teljes mértékben kielégítik a vonatkozó jogszabályok feltételeit. A határozatlan időre kötött megállapodásban az is szerepel, hogy a Magyar Cementipari Szövetség laboratóriumi vizsgálatokkal is segíti a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság munkáját.

A Magyar Cementipari Szövetség a szélesebb szakmai szempontok előtérbe helyezésével kibővítette szakmai és érdekérvényesítési tevékenységét. Képviselete ma már kiterjed a hazai építőanyag gyártók szélesebb körére, mivel új, önálló tagozatokat hozott létre. A Szövetség keretein belül a cement mellett ma már a beton, a mész és az adalékszer is ilyen önálló szakmai érdekképviselettel rendelkezik.

„A megállapodás létrejöttével a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság további ágazatban bővítheti piacfelügyeleti tevékenységét, erősítheti a tudatos vásárlók és fogyasztók körét. Az építőipari alapanyagok hatósági ellenőrzése biztosítja, hogy az építési termékek minősége hozzájáruljon a magyar építőipar további növekedéséhez.” – emelte ki Pintér István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgatója az aláíráson.   

„A megállapodással további minőségi felelősséget tudunk vállalni az építési termékek színvonalára, és a Magyar Cementipari Szövetség tagjainak gyáraiból kikerülő építőipari alapanyagok megbízhatóságára, tartósságára, és teljes mértékű biztonságára.” – mondta Szarkándi János, a Magyar Cementipari Szövetség elnöke.

Az együttműködő megállapodás keretében a jövőben további szakmai konzultációkon, képzéseken és eseményeken támogatja egymást a két fél, amivel tovább erősítik a piacfelügyeleti tevékenységet és támogatják a magas minőségű termékek gyártását és forgalmazását.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Magyar Cementipari Szövetség


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Új szabályok a termékbemutatókra

Az erőszakos termékbemutatókról korábban is írtunk már. Sajnos gyakori történet, hogy idős, nyugdíjas embereket hívnak meg „vacsorára”, „olcsó buszos utazásra” vagy néha egyáltalán nem titkolt...


Salétrom kivirágzás eltávolító

Nem lesz több gondja a salétromkivirágzással, a felesleges cementfátyol maradékokkal, ha a Damisol nagy hatású készítményét alkalmazza. Ez a készítmény alkalmas a különböző helyeken (csőtörések...