Ház 3D nyomtatóval

2014-04-23 16:57:32 | Módosítva: 2014-04-27 18:31:17

A 3D nyomtatók terjedéséről és gyakorlati hasznosításáról mi is többször írtunk már. De arra azért nem gondoltunk, hogy már az építészetben is használják ezt a technikát.


Egy kínai cégnek jutott eszébe, hogy állítólag olcsón és gyorsan lehet építkezni a nyomtatott falakkal. A hírek szerint 24 óra alatt nem kevesebb, mint 10 kis lakóházat építenek fel, amivel a nagyvárosok magas épületeinek nyomasztóságát is enyhíteni igyekeznek. A nyomtató alapanyag itt nem a szokásos műanyagok vagy fémek egyike, hanem valamiféle gyorsan kötő cement-üveg keverék. A falak belseje természetesen üreges, így a hőszigetelésük is megfelelő.

A blokkokat a központi gyárban nyomtatják előre, és a helyszínen gyorsan összeállítják. A nyomtatás látványos folyamatáról pedig alább látható egy videó.

Persze azért az ízlés kérdése, hogy ki szeretne egy ilyen házban lakni!

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Elektromos fűtés a jövő megoldása!

Valljuk be őszintén, az elektromos fűtéssel kapcsolatban sokaknak fenntartásai vannak. Ez természetesen abból is adódik, hogy megfelelő információk hiányában az ember a jól bevált, hagyományos,...


Referencia lakás I.

Ebben az évben az Ezermester két speciális vállalkozásba is belekezd, illetve már bele is kezdett. Az egyik egy kis méretű lakás felújítása, a másik valamivel nagyobb volumenű; egy meglevő...