Ház 3D nyomtatóval

2014-04-23 16:57:32 | Módosítva: 2014-04-27 18:31:17

A 3D nyomtatók terjedéséről és gyakorlati hasznosításáról mi is többször írtunk már. De arra azért nem gondoltunk, hogy már az építészetben is használják ezt a technikát.


Egy kínai cégnek jutott eszébe, hogy állítólag olcsón és gyorsan lehet építkezni a nyomtatott falakkal. A hírek szerint 24 óra alatt nem kevesebb, mint 10 kis lakóházat építenek fel, amivel a nagyvárosok magas épületeinek nyomasztóságát is enyhíteni igyekeznek. A nyomtató alapanyag itt nem a szokásos műanyagok vagy fémek egyike, hanem valamiféle gyorsan kötő cement-üveg keverék. A falak belseje természetesen üreges, így a hőszigetelésük is megfelelő.

A blokkokat a központi gyárban nyomtatják előre, és a helyszínen gyorsan összeállítják. A nyomtatás látványos folyamatáról pedig alább látható egy videó.

Persze azért az ízlés kérdése, hogy ki szeretne egy ilyen házban lakni!

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Megelevenedik álmaink otthona

Akik már építkeztek, azoknak be sem kell mutatni a munka egyik legnehezebb fázisát: a tervezést. Erre a helyzetre kínál nagyszerű megoldást a 3D épületbemutató, amellyel virtuális sétát is tehetünk...


Látványos 3D képek szem- és agytornával

Bizonyára sokaknak meglepetés lesz, hogy drága 3D tévé nélkül is bárki képes 3D élményt nyújtó képek vagy videók megtekintésére. Nem trükkről vagy varázslatról van szó, a szemünk és főleg az agyunk...