Címvédés a fakitermelők országos bajnokságán

2014-09-30 12:21:10 | Módosítva: 2014-09-30 12:21:53

Eldőlt kik a legjobbak a legjobbak között. Kaposváron csaptak össze az ország legjobb favágói. 


A döntőben 40 csapat 160 versenyzője mérte össze tudását és erejét, a folyamatos koncentrációt, kitartást, ügyességet és roppant erőt kívánó versenyszámok teljesítése közben. A csapatok a döntőt megelőző 5 regionális elődöntő során kvalifikálhatták magukat a végső megmérettetésre, ahol a szoros versenyeredmények miatt az utolsó pillanatban derült csak ki, hogy ki lesz a legjobb a legjobbak között.

A versenyszámok során a feladat végrehajtásának sebessége fontos ugyan, de sok hibapontot szerezhet – és ezzel az eredménytábla végére sodorhatja magát – az, aki nem tartja be a szigorú szabályokat. A büntetőpontok nagysága a pontosságra, és ezáltal a balesetek megelőzésre ösztönöz, hiszen a mindennapi gyakorlatban, a világ legveszélyesebb szakmájában sokszor az ember élete múlhat egy rossz döntésen, vagy egy hibásan végrehajtott munkafázison.

 

Javuló eredmények

A STIHL által szervezett versenysorozat célja, hogy a versenyeken való részvétel és az arra történő felkészülések során erősítse a fakitermelők képzettségét, növelve a munkabiztonságot és csökkenve a balesetek számát. A világversenyeken elért jó eredmények mellett jól bizonyítja a verseny fontosságát, hogy a tavalyi évhez képest a mindennapi erdei munkát rendkívül jól szimuláló kombinált versenyszámban (kombinált darabolás, gallyazás, választékolás, hasítás, sarangolás) javultak az átlagos időeredmények, és csökkentek a hibapontok. A technikai jellegű „szerelés” versenyszám átlagos időeredményei a versenyszabályok megváltozása miatt nem mérhetők össze közvetlenül a tavalyi eredményekkel, de fontos, hogy az átlagos hibapont itt is 60%-kal csökkent. 


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Több mint munka: felelősség

Teljesítmény, biztonság, technológia, precizitás ésmunka iránti szenvedély. Fontos értékek, a STIHL igazi erejét azonban a gépeket használó közösség jelenti. Ezt a STIHL most be is bizonyítja,...


Nyúzópróbán Stihl MS 211 láncfűrész

Az MS 211 egy könnyű (4,3 kg) kis gép, 35 cm3-es, 2,3 LE-s kétütemű motorral. Nem erdészeti fakitermelésre való (arra vannak a STIHLnek nagy teljesítményű ipari gépei), de szívből ajánljuk...