Hatékony megoldás hőhidak ellen

A passzívház első téglája

2014-03-31 11:09:07 | Módosítva: 2014-04-24 12:18:17

A Foamglas habüveg hőszigetelő rendszerek kimagasló tulajdonságai optimális védelmet biztosítanak az épületnek. A „beépített” párazáró réteggel ellátott cellaszerkezet megakadályozza a nedvesség bejutását az anyagba. Professzionális tervezéssel és kivitelezéssel a nedvesség vagy penész okozta károk teljesen kizárhatók. 


Foamglas hőszigetelő rendszer

Az ingatlantulajdonosok több mint 50 éve választják építészük, mérnökük, kivitelezőjük tanácsára a Foamglas hőszigetelő rendszereit lakóépületek, ipari létesítmények, középületek, kereskedelmi épületek és intézmények hőszigetelésére. A megoldást nagy teljesítményre és tartósságra tervezték, állandó hőszigetelő értékének, könnyű beépíthetőségének és ultra-hosszú élettartamának köszönhetően alacsony fenntartási költségek és „bölcsőtől-sírig tartó” környezetbarát újrahasznosítás (gyártás, használat és hulladékkezelés) jellemzik.


A Foamglas Perinsul hőszigetelő elemeket a legnagyobb igénybevételnek kitett szerkezetek megfelelő hőszigetelésére fejlesztették ki. Alkalmazhatók tartófalak, falak, egyéb nagy terhelésű szerkezetek alatti hőszigetelésre.

Különböző anyagú épületszerkezetek csatlakozásai mentén könnyen alakulnak ki hőhidak, melyek magasabb energiafelhasználáshoz, súlyosabb esetekben szerkezeti károkhoz, vagy egészségkárosító belső klíma kialakulásához vezetnek. Az egyik legnehezebben megoldható részlet a padló és a külső fal csatlakozásánál, a lábazati zónában a falak alatti felületek hőszigetelése. Az ide kerülő hőszigetelésnek különleges elvárásoknak kell megfelelnie.

A Foamglas Perinsul „hőhídgátló”, habüvegből készülő építőelem, mely rendkívüli nyomószilárdságával (1,6 N/mm2), zsugorodás- és összenyomódás-mentes, illetve víz- és párazáró, valamint tartósan jó hőszigetelő tulajdonságaival megfelel az ezeken a helyeken elvárt követelményeknek. Keresztmetszete tartósan száraz marad, és nem igényel bonyolult kötőanyag-felhasználást vagy különleges beépítési technológiát, illetve a felmenő falat megvédi a felszívódó nedvességtől is.Különleges tulajdonságainak köszönhetően, a Foamglas a legszigorúbb épületfizikai követelményeknek is megfelel. Tökéletesen zárt cellaszerkezete miatt a habüveg rendkívül szilárd, teljesen vízálló, vízzáró és párazáró. Nedvességet egyáltalán nem képes felvenni. Anyaga tűzálló, éghető anyagot nem tartalmaz (A1), és ellenálló a legtöbb szerves és szervetlen oldószerrel szemben. Életciklusa minden fázisában környezetbarát: előállítása, beépítése, használata és ártalmatlanítása során egyaránt. Szervetlen, habosított üvegből készülő építőanyag. Nem tartalmaz olyan környezetre káros hajtóanyagot, mint például a CFC, HCFC vagy a pentán. Nem rákkeltő, egészségre ártalmatlan. Nem szennyezi a talajt és a talajvizet. Legfontosabb alkotóeleme az újrahasznosított üveg. Ezen egyedülálló tulajdonságai teszik lehetővé a legkülönbözőbb körülmények közti felhasználását.


A Foamglas Perinsul hőszigetelés teherhordó szerkezetben csak statikai ellenőrző számítással igazolt esetben alkalmazható.

További információk elérhetőek a www.lambda.hu honlapon, vagy Korom-Vellás Miklós szakértőtől is kérdezhetnek a (+36-1) 888-7101-es telefonszámon.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Igazság a belső hőszigetelésről

Mint oly sok mindenről, a belső oldali hőszigetelésről is hetet-havat összehordanak néha, így arra gondoltam, érdemes lenne kicsit rendbe rakni a kérdést. Annál is inkább, mert egyáltalán nem...