Szuper erős PET madzag

2014-07-01 15:44:51 | Módosítva: 2014-07-02 09:52:50

Gondolnád-e, hogy egy közönséges műanyag palack (PET palack) milyen erős anyagból van. Tudjuk persze, hogy a szénsavas ital viszonylag nagy nyomását elviseli, sőt attól sem szokott eltörni, ha leesik, ha pedig szét akarnánk tépni, akkor valószínűleg gépekre, szerszámokra lenne szükségünk, puszta kézzel esélyünk sem lenne.


Egy orosz fiatalember arra gondolt, hogy az újrahasznosításon kívül lehetne másra is használni ezt az erős anyagot, például erős fonal készülhetne belőle, ha lenne eszközünk a fonalgyártáshoz. Ha nincs, hát csináljunk! A lejjebb lévő videón végigkövethetjük annak az egyszerű szerkezetnek az elkészítését, melynek segítségével méterszámra gyárthatjuk a PET madzagot. Előbb pedig megbizonyosodhatunk arról, hogy ez az alapanyag nem csak palackként, hanem zsinórként is rendkívül erős. Jól használható a kertben és a háztartásban egyaránt.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Polietilén fűtéscsövek szerelése

Előző számunkban végigvettük a réz fűtéscsövek tulajdonságait, és a csőkötések gazdag választékát. Viszonylag fiatal, de a korszerű anyagoknak köszönhetően egyre elterjedtebb technológia a...


Ötrétegű műanyag csövek, univerzális fittingek

Felújításoknál és új épületek csőrendszereinek kialakításakor egyre nagyobb szerephez jutnak a hagyományos fémcsöveket felváltó, korszerű, polietilén és alumínium kombinációjú csövek és azok...