Biztonságban kötöttségek nélkül

2013-05-23 10:44:01 | Módosítva: 2013-05-23 11:15:30

A Protexial io vezeték nélküli riasztó a jövő technológiája - a Somfy io-homecontrol rendszerhez csatlakoztatva együttműködik a Somfy árnyékoló- és világításvezérléssel, illetve olyan neves cégek különböző elektromos termékeivel, mint a Velux, Honeywell, SecuYou vagy a Niko, így nyújt egyénre szabott biztonságot. A riasztórendszer csatlakoztatása a lehető legegyszerűbb, hiszen nem igényel utólagos kábelezést, valamint az érzékelők elhelyezését utólag is módosíthatja.

A Protexial io riasztórendszer nagy előnye, hogy proaktívan működik, egyrészt mert az ún. jelenlét szimulációnak köszönhetően elrettentően hat egy esetleges behatoló számára: az automatikusan működő, véletlenszerű időpontban mozgó redőnyök, valamint ki-, bekapcsolódó világítás az otthonlét érzetét keltik, így távol tartják a betolakodókat.


Másrészt a rendszer a betörési kísérlet előtt cselekszik, vagyis a külső mozgásérzékelők a behatoló észlelésekor azonnal lehúzzák a redőnyöket, a világítás pedig azonnal felkapcsolódik (első szintű riasztás). A behatoló jobbára elretten a betörési kísérlettől, mivel azt hiszi, otthon van valaki. Második szintű riasztásnál szólal csak meg a kültéri és a beltéri sziréna, mely működésbe lépéskor jelzőfénnyel van hangsúlyozva. A kültéri mozgásérzékelőt kiegészíti a beltéri mozgásérzékelő, mely kis- és nagytestű állatok jelenlétéhez is igazítható, a nyitásérzékelő illetve a füstérzékelő. Tűz esetén ez utóbbi automatikusan felhúzza a redőnyöket, szabaddá téve a menekülési útvonalat. A rendszer a riasztásról még SMS értesítést is küld egy megadott mobil számra.


A riasztó egyszerűen aktiválható otthonról az LCD kijelzős kezelő felületen keresztül vagy egy kétirányú io távirányítóval. Parancsai végrehajtásáról valós visszajelzést kap, nincs téves riasztás, a standard elemek pedig biztosítják a hosszú élettartamot. A rendszer megbízható, kialakítása esztétikus, használata praktikus - ezek a Somfy megoldások.


Keresse az io-homecontrol termékeket országszerte partnereinknél!

Nézze meg árkatalógusunkat!

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Intelligens otthon

Az emberi intelligencia az adott kultúrkörben való tájékozódási képességet jelenti. De vajon hogyan és mi felől tájékozódik, egy szóval mitől lesz intelligens egy ház?


Távfelügyeleti alternatíva

2008 év folyamán jelentős változás állt be a gazdasági életben. Ez a változás kihat a vagyonvédelmi szolgáltatásokra is. Egyre olcsóbb, és a konkurenciaharc miatt egyre jobb szolgáltatást kell...