Biztonságban kötöttségek nélkül

2013-05-23 10:44:01 | Módosítva: 2013-05-23 11:15:30

A Protexial io vezeték nélküli riasztó a jövő technológiája - a Somfy io-homecontrol rendszerhez csatlakoztatva együttműködik a Somfy árnyékoló- és világításvezérléssel, illetve olyan neves cégek különböző elektromos termékeivel, mint a Velux, Honeywell, SecuYou vagy a Niko, így nyújt egyénre szabott biztonságot. A riasztórendszer csatlakoztatása a lehető legegyszerűbb, hiszen nem igényel utólagos kábelezést, valamint az érzékelők elhelyezését utólag is módosíthatja.

A Protexial io riasztórendszer nagy előnye, hogy proaktívan működik, egyrészt mert az ún. jelenlét szimulációnak köszönhetően elrettentően hat egy esetleges behatoló számára: az automatikusan működő, véletlenszerű időpontban mozgó redőnyök, valamint ki-, bekapcsolódó világítás az otthonlét érzetét keltik, így távol tartják a betolakodókat.


Másrészt a rendszer a betörési kísérlet előtt cselekszik, vagyis a külső mozgásérzékelők a behatoló észlelésekor azonnal lehúzzák a redőnyöket, a világítás pedig azonnal felkapcsolódik (első szintű riasztás). A behatoló jobbára elretten a betörési kísérlettől, mivel azt hiszi, otthon van valaki. Második szintű riasztásnál szólal csak meg a kültéri és a beltéri sziréna, mely működésbe lépéskor jelzőfénnyel van hangsúlyozva. A kültéri mozgásérzékelőt kiegészíti a beltéri mozgásérzékelő, mely kis- és nagytestű állatok jelenlétéhez is igazítható, a nyitásérzékelő illetve a füstérzékelő. Tűz esetén ez utóbbi automatikusan felhúzza a redőnyöket, szabaddá téve a menekülési útvonalat. A rendszer a riasztásról még SMS értesítést is küld egy megadott mobil számra.


A riasztó egyszerűen aktiválható otthonról az LCD kijelzős kezelő felületen keresztül vagy egy kétirányú io távirányítóval. Parancsai végrehajtásáról valós visszajelzést kap, nincs téves riasztás, a standard elemek pedig biztosítják a hosszú élettartamot. A rendszer megbízható, kialakítása esztétikus, használata praktikus - ezek a Somfy megoldások.


Keresse az io-homecontrol termékeket országszerte partnereinknél!

Nézze meg árkatalógusunkat!

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Pénzt spórol az intelligens otthon

Szinte mindannyiunk számára természetes, hogy távirányító működteti a televíziót, amédialejátszókat, a klímát vagyagarázskaput, de mi a helyzet aredőnyökkel?


Okos otthon: WiFi-s eszközökkel

Hogyan tehetjük otthonunkat, környezetünket, életünket kényelmesebbé, automatizálttá modern eszközök (szenzorok, szabályozók) segítségével. Erről szólnak az „okos otthonok”. Bemutatunk néhány WiFi...