Ne hagyd magad! Védekezz!

2012-08-30 15:52:19 | Módosítva: 2018-04-16 13:25:19

Professzionális megoldás a homlokzati hőszigetelésben - Frontrock Max E a ROCKWOOL-tól A Frontrock Max E homlokzati kőzetgyapot szigetelőlemez kiemelkedő innovatív megoldás. A termék ugyanis inhomogén, azaz két rétegből áll. A felső, kb. 20 mm vastag réteg tömörebb, ami különösen magas pontszerű terhelhetőséget biztosít (Fp ≥ 250N!), azaz a homlokzatot ellenállóbbá teszi a külső mechanikai hatásokkal szemben. Az alsó, vastagabb réteg elég rugalmas ahhoz, hogy alkalmazkodjon az esetleges felületi egyenlőtlenségekhez. A két réteg együttesen pedig 10%-kal jobb hőszigetelő képességgel bír (λD=0,036), mint a Rockwool korábbi, homogén homlokzati terméke.

A Frontrock Max E kétrétegű kőzetgyapot lemezek homlokzatra történő felhelyezése a homogén lemezekével megegyezik: részleges ragasztás és dübelezés együttes alkalmazásával történik, alkalmas mind új építésű, mind régebbi épületek utólagos hőszigetelésére. Nem éghető (A1 tűzvédelmi osztályú), tűzvédelmi szempontból bármely magasságú és tűzállósági fokozatú épület esetében korlátozás nélkül beépíthető. A többi Rockwool kőzetgyapot termékhez hasonlóan – hő hatására füstöt nem fejleszt, égve nem csepeg, a tűzterjedést megakadályozza. Mindemellett kiváló hangszigetelő tulajdonsággal rendelkezik.

Páraáteresztő képessége szinte a levegőével megegyező, ennek köszönhetően nem akadályozza a pára homlokzaton keresztül történő eltávozását, ami csökkenti a penészesedés kialakulását.

Nem zsugorodik, hőtágulása nincs, ez a mérettartás az előfeltétele, hogy elkerüljük a repedéseket, és biztosítsuk a homlokzat hosszú élettartamát.

Rockwool kőzetgyapot termékei az egészségre nem károsak, hiszen természetes alapanyagból készülnek.

Energiapazarlás elleni védelem: akár 70%-os energiamegtakarítást is elérhet!

Tűzvédelem: a kőzetgyapot 1000 C°-ig tűzálló, ezáltal biztonságot nyújt a családnak.

Zajvédelem: kiváló hangszigetelés, az utca zaja a házon kívül marad.

Értékvédelem: a kőzetgyapot hőszigetelés emeli ingatlana értékét.

Egészségvédelem: a páraáteresztő kőzetgyapot hőszigetelés egészséges lakóklímát biztosít.

Természetvédelem: a kőzetgyapot a fenntartható fejlődést szolgáló, természetes anyag.

e-mail: info@rockwool.hu
web: www.rockwool.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.