Spóroljon lemondások nélkül

2013-03-27 15:00:21 | Módosítva: 2018-04-16 14:38:30

Egy környezettudatos háztartásban magától értetődik, hogy ha kimegyünk a szobából, lekapcsoljuk magunk után a villanyt. Ugyanilyen természetes az is, hogy ne csak villamos energiát, de például hőt se pazaroljunk – ne legyen nyitva az ablak télen, és ne tűzzön be a szobába nap nyáron.

Spórolni úgy a legkényelmesebb, ha egyszerűen csak nem pazarolunk. Mivel a legtöbb energia a nyílászárókon keresztül távozik, minőségi ablakok beépítésével nagymértékben csökkenthető az ilyen energiaveszteség. A nyílászárókon keresztüli hőveszteség tovább csökkenthető az ablakokra szerelt automatizált motoros redőnyökkel.

A redőnymotort vezérlő Chronis programóra segítségével teljesen automatikussá teheti otthona működését. A programórán egyszerűen hozhat létre különböző forgatókönyveket, amelyet saját otthonára specializáhat. Használata egyszerű és kényelmes, mivel az előre beprogramozott parancsok automatikusan mozgatják az árnyékolókat, az Ön napi életvitelének megfelelően. Az „alkony” funkció alkalmazásával például a redőnyök szürkületkor automatikusan lehúzódnak, így télen a szobából nem illan el a meleg. Nyáron a fényérzékelő bekapcsolásával az árnyékolók leereszkednek, így a lakás nem melegszik fel.

A Telis 6 Chronis RTS egyszerre távirányító és programóra is: alkalmas a Somfy rádiós motorral szerelt árnyékolók, például redőnyök, napellenzők, reluxák, rolók, zsaluziák, garázs- és kertkapuk időpontra történő csoportos vezérlésére. A felhasználó elnevezheti a csoportokat, és ugyanúgy, mint a programóra esetében, bármikor megváltoztathatja azokat a későbbiekben.

A vevő készülék fogadja a távirányítóról kiadott parancsot és annak sikeres végrehajtásáról visszajelez. Így például, ha kiadja a „ház lezár” parancsot, biztos lehet benne, hogy az összes ablak, redőny bejárati ajtó és kapu zárva van.

Az automatizált redőnyökről érdeklődjön a Somfy kiemelt partnerhálózatában országszerte!

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.