Energiatakarékosság URSA tetővel

2013-09-18 12:46:34 | Módosítva: 2013-09-18 14:17:35

Nemcsak kényelmi, hanem energiatakarékossági szempontból is érdemes beépített tetőterünk szigetelésének kicsit nagyobb figyelmet szentelni. A komfort fogalma összetett: akkor beszélhetünk róla, ha nemcsak nyári és téli hőérzetünk kellemes, hanem a havi energiaszámlákat is szélesebb mosollyal az arcunkon vesszük kézbe.

Ismert tény, hogy egy épület esetében, amennyiben van beépített tetőtér, csak magának a tetőtéri szerkezetnek a hővesztesége - alaprajzi kialakítás függvényében - elérheti, sőt meg is haladhatja a homlokzaton át fellépő hőveszteséget. Csak annak nem unalomig ismételt fogalom a "nyáron elviselhetetlenül meleg, télen kifűthetetlen, penészes és zajos tetőtér" szlogenje, aki otthon naponta szembesül ezekkel a problémákkal. Nem kell azonban méltósággal tűrni a kánikulát nyáron, sem pedig emelt fővel befizetni a magas fűtésszámlát télen, mert néhány modern ötlettel egyszerűen orvosolhatóak a felsorolt "tünetek"! Több megoldás is létezik arra, hogy megteremtsük komfortérzetünket, ebből pedig az egyik legkifizetődőbb beépített tetőterünk magastetőjének megfelelő minőségű szigetelése.

Az URSA szigetelőanyag-gyártó vállalat már 2012-ben publikált egy komplex megoldást, amely egy jól kigondolt, megtervezett és megépített szerkezeti rétegrendre épül. Ennek alkalmazásával minimalizálhatjuk a magastetőben még a vonalmenti hőhidakat is!

Ez a speciális tető rétegrend URSA ásványgyapot, URSA SECO és URSA XPS (extrudált polisztirol) termékek kombinált felhasználásával készül, és nemcsak a szükséges hőtechnikai követelményeket, hanem az ezen felüli egyéni igényeket is magasan kielégíti.
A magastetőben a szarufák gyakorlatilag potenciális vonalmenti hőhidakként működnének: ha nem akadályoznánk meg őket ebben! Az egyedi URSA-megoldás lényege, hogy a hőhídmentesítő és teherátadó XPS bakokkal megmagasítjuk a szarufákat, elhelyezzük benne a megfelelő minőségű és vastagságú üveggyapot szigetelőanyagot, majd a rétegtrendet kiegészítjük a megfelelő páratechnikai fóliák beépítésével. 
Ezek együttesen már garantálják azt a magas szintű épületenergetikai minőséget, amely a lakók alacsonyabb energiaszámláiban is meg fog látszódni.

Ez az IGAZI komfort, amit akár egy új ház építésénél előre gondolkodva, akár pedig meglévő tetőterünk felújításával egyszerűen megteremthetünk magunknak, méghozzá hosszú távra!


Júliustól novemberig tartó tetőszigetelési promóciónk részleteiről itt tájékozódhat!


URSA Salgótarján Zrt.
www.ursa.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: URSA

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Nyári-téli tetőtéri komfort

Elviselhetetlenül melege van nyáron a tetőterében? Télen nem tudja megfelelően kifűteni a helyiségeket? Tapasztalt már nedves felületeket, látott penészt a lakótérben? Beszűrődnek az utcazajok a...


Építkezzünk: felkészülten és zölden

Az impulzusvásárlók hirtelen ötlettől vezérelve dobnak a kosárba termékeket, minden előzetes utánajárás nélkül, ami igazolhatná, hogy valóban az-e a céljaiknak legmegfelelőbb. Ez vagy jól sül...