URSA

Pénztárcabarát tetőtér

2013-10-17 12:05:26 | Módosítva: 2013-10-17 12:44:58

Lassan kopogtat a tél az ajtón, és most majd kiderül, hogy teljesítettük-e a tavalyi újévi fogadalmat, és rendesen leszigeteltük-e beépített tetőterünket. Nemsokára kézhez kapjuk ugyanis az első komolyabb fűtésszámlát…

A beépített tetőtér komfortja nagyban függ attól, mennyi hő távozik a tetőszerkezeten át, amikor megpróbáljuk kifűteni a helyiséget - illetve hogy nyáron mennyi hő szorul be a tető alá. Ennek persze komoly költségoldala is van, hiszen minden esetben energiafelhasználásról, így energiaköltségekről beszélünk.

Vizsgáljuk meg időben, vajon mindent megtettünk-e otthonunkban a megfelelő szigetelés biztosítása érdekében!

Házunk homlokzatának szigetelése valóban nagyon fontos, de ne álljunk meg ennek elvégeztével elégedetten, mert meg fogunk lepődni, amikor azt látjuk majd, hogy valahol valószínűleg még mindig szökik a hő az épületből, mivel a fűtésszámla még mindig magas…


Nem hangsúlyozhatjuk eleget, hogy egy normál beépített tetőtéri szerkezet hővesztesége akár bőven meg is haladhatja a homlokzaton keresztül távozó hőmennyiség mértékét!  Az alattomosan távozó hő pedig sok pénzünkbe kerülhet, mert az energia drága. Még a rezsicsökkentéssel együtt is az. Emiatt érdemes már rövidtávon is egy komplex, modern, végleges és hosszútávra szóló megoldásban gondolkodni.

Komplex?

Igen. Olyan megoldás, amellyel egyszerre szüntethető meg az összes, beépített lakóterekben együttesen jelentkező probléma, mint a téli ki nem fűthetőség és a penész megjelenése, nyáron a lakótér átforrósodása, valamint a kintről esetlegesen már kellemetlen mértékben beszűrődő zajok.

Modern?

Igen. A piacon elérhető sokféle (és jóféle) szigetelési megoldás közül érdemes olyan modern technológiára épülő szigetelési rendszert választani, amelynek minden egyes eleméről maximális biztonsággal állítható, hogy gyakorlatilag hőhídmentes végeredményt biztosít – és nem árt, ha emellett még jól is hangszigetel.

Hosszútávra?

Igen. A befektetés ár-érték arányban kifizetődő és energiatakarékossági szempontból is megéri: jól szigetelt beépített tetőterünk jóval kevesebb fűtési és hűtési energiát fogyaszt majd, és ezzel rövidtávon is nyerünk, de hosszútávban gondolkodva már valóban jelentős költséget takaríthatunk meg. 

Valóban létezik ilyen megoldás?

Igen! Az URSA szigetelőanyag-gyártó és forgalmazó vállalat komplex szigetelőrendszere az egyik legjobban működő hazai megoldásként debütált, és azóta már számos hazai referenciával is büszkélkedhet. A lényeg, hogy az „URSA tető” szigetelőrendszer alkalmazásával minimalizálhatjuk a ferde tetőkben még a szarufáknál keletkező vonalmenti hőhidakat is – és ebben áll a megoldás alapvető lényege! Egy speciális tető rétegrendet kell kialakítani URSA ásványgyapot, URSA SECO és URSA XPS (extrudált polisztirol) termékek kombinált felhasználásával. A szarufákat a kifejezetten erre a célra tervezett hőhídmentesítő és teherátadó XPS bakokkal megmagasítjuk, ezzel tulajdonképpen „lefedjük” őket, és így gyakorlatilag megszüntetjük a rajtuk normál esetben keletkező hőhidakat. 

A többi már nagyon egyszerű: a megmagasított szarufák közé helyezzük el az üveggyapot szigetelőanyagot – az igényeknek megfelelő vastagságban, és természetesen kiválasztásuk során figyelembe véve az anyag hővezetési tényezőjét is.  A rétegrendet a célnak megfelelő páratechnikai fóliákkal zárjuk le, melyek alkalmasak páraáteresztésre, párazárásra vagy éppen párafékezésre – mindent a megfelelő helyre beépítve.  Gyakorlatilag nincs olyan egyéni igény, amely ezzel a termékkombinációval ne volna kielégíthető!

Júliustól november közepéig tartó tetőszigetelési promóciónk részleteiről itt tájékozódhat!

Ilyen módon gondoskodva tetőterünk komfortjáról, egészen nyugodtan lejjebb csavarhatjuk a fűtést, és biztosak lehetünk abban, hogy nyáron majd a légkondicionáló berendezést sem kell olyan sokat használnunk! 


URSA Salgótarján Zrt. 
www.ursa.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.