Zárja ki a meleget otthonából!

2013-06-19 12:58:08 | Módosítva: 2013-07-01 15:00:20

Árnyékolói és nyílászárói optimalizált használatával és programozott beállításával nyáron is kellemes lesz a hőmérséklet otthonában, ráadásul megspórolhatja a légkondicionálás költségeit is.

Már a lakótér megtervezésekor érdemes odafigyelni a ház, vagy a lakás ablakainak tájolására, hiszen nem mindegy mennyi fény és hő jut be otthona nyílászáróin keresztül. Télen a Nap alacsonyabban van, ereje is kisebb, fontos tehát, hogy minél több fényt engedjünk be, és az abból begyűjtött hőt megfelelően raktározzunk. Nyáron viszont a magasról tűző nap okozhat problémát, ha a túlzott sugárzást nem rekesztjük ki vagy legalábbis minimalizáljuk. A Somfy megoldásaival megakadályozhatja otthona túlmelegedését és kellemes hőmérsékletet teremthet a szobákban, akár légkondicionáló használata nélkül is. Ráadásul a villanyszámla sem szökik így az egekbe a hűtőberendezések használata miatt.


Hogyan teremthetünk kellemes környezetet otthonunkban nyáron is? Meg kell akadályoznunk, hogy a meleg bejusson a homlokzat nyílászáróin keresztül. Ezt elsősorban hőszigetelt falakkal, jó minőségű nyílászárókkal és árnyékolókkal, pl. redőnnyel, vagy zsaluziával érhetjük el. Az optimális hatás eléréséhez javasoljuk az árnyékolóhoz az ablakra helyezhető Thermosunis Indoor RTS beltéri, rádiós fény- és hőérzékelőt, amely az adott fényviszonyoknak megfelelően automatikusan vezérli a redőnyöket. 


Nyáron napos időben az árnyékolók automatikusan lehúzódnak, megvédve otthonát a beérkező fény és hő ellen. Éjszaka a rendszer a redőnyöket szellőztető funkcióba állítja és a átszellőzteti a lakást. Mivel az érzékelő rádiós és elemes, nincs szükség a használatához kábelezésre. Beállítása könnyű, a felhasználó maga is szabályozhatja a beállításokat, így nem szükséges egy kötött rendszer börtönében élnie. Távollét esetén a vezérlés automatikus: a Nap állásának megfelelően az érzékelő leengedi a redőnyöket, így a hőmérséklet akár 9°C-kal* is csökkenthető optimális esetben. 


További érzékelőkről és intelligens árnyékolás technikai megoldásokról érdeklődjön a Somfy viszonteladóinál.

*Forrás: Physibel tanulmánya az ES-SO European Solar Shading Organization megbízásából. Brüsszel.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Spóroljon a fűtési költségen automatikus redőnyökkel

Nem kell minden nap új trükköket kipróbálnia ahhoz, hogy a téli fűtésszámlájának összegét lecsökkentse. Elegendő a meglévő redőnyöket motoros működtetésűvé alakítani, és időzítővel vagy...


Pénzt spórol az intelligens otthon

Szinte mindannyiunk számára természetes, hogy távirányító működteti a televíziót, amédialejátszókat, a klímát vagyagarázskaput, de mi a helyzet aredőnyökkel?