Svédpadló

2013-04-02 10:18:18 | Módosítva: 2018-04-16 13:10:43

Ha néhány fontos alapszabályt betartunk, akkor hosszú távon élvezhetjük a fa természetességét és melegségét otthonunkban.

A padló ápolás

Mint minden padló a használat során természetes mértékben kopik ezért rendszeres ápolást és szükség szerinti tisztítást igényel. A természetes fából készült parketták érzékenyen reagálnak a levegő relatív páratartalmának változására. Javasolunk egy párásító vagy klímaberendezés beállítását a parkettaelemek összeszáradásnak vagy megdagadásának elkerülésére. Fontos hogy az átlagos 20-22 °C és 45-55% relatív páratartalom folyamatosan biztosítva legyen. Felületkezelt Grandiose svédpadló ápolásáról a következőket kell tudnunk. A felületkezelés két rétegben történt 100%-ban természetes összetételű színes olajjal.

Az első réteg a svédpadló felületét felkeményíti, megszínezi, míg a második selymes fényt ad neki, és kopóréteget alkot rajta. A fektetés után partvissal, porszívóval vagy puha ronggyal portalanítsuk a felületet. A gyártás során a padlóburkolatot ellátták egy réteg ápolóolajjal (használatra kész), de az első ápolás időpontját kitolhatjuk egy újabb egyenletes, vékony ápoló olaj réteg felvitelével. A felvitel után hagyjuk megszáradni a felületet, általában 2-3 óra múlva használatba vehető. Későbbiekben, ha a felület a használat során elveszti fényét, kopik vagy felületén megkarcolódik, egyszerűen felfrissíthető egy ápoló olaj segítségével. Az ápoláshoz szükséges termékekért, valamint szaktanácsadásért érdemes a gyártót keresni az alábbi elérhetőségeken:

Egerererdő Zrt. Mátraparkett
Telefon: (+36-37) 502-005
www.matraparkett.hu
E-mail: matraparkett@egererdo.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.