Ötletes gomb Androidos telefonokhoz

2013-09-02 10:46:07 | Módosítva: 2013-09-02 10:53:35

Az okostelefonok a legújabb statisztikák szerint átvették a vezetést a régebbi, „csak” telefonálásra alkalmas céleszközöktől. De hogy tudjuk egyszerűen elérni azt a csomó funkciót, amit eszközünk kínál? Hát így!

Az érintőkijelző használata egyszerű, intuitív, gyorsan rá lehet érezni az ízére, de van egy nagy hátránya: ha azonnal szükségünk van egy alkalmazásra, hosszú időbe telik, míg elérjük azt. Vegyünk egy példát: áramszünet van és szeretnénk használni a telefon „zseblámpa” funkcióját. A műveletsor a következő: bekapcsoljuk a kijelzőt, elhúzzuk a képernyőzárat, bezárjuk a futó alkalmazást, megkeressük a zseblámpát és elindítjuk azt. Ez az egyszerűnek tűnő műveletsor 5-7, de akár 8 másodpercig is eltarthat. 

Mi a megoldás? Egy fizikai gomb, ami a leggyakrabban használt műveletet indítja el. Mivel sok telefonon csak a ki/be és a hangerő gombok állnak rendelkezésünkre, ezekre nem számíthatunk. 


Az ötletes fejlesztéseket összefogó Kickstarter oldalon egy új kezdeményezés indult el, ami a Pressy nevet viseli. Az aprócska eszköz két fiatalember fejlesztése, és olyan hasznos, amilyen egyszerű. Csak be kell dugni az Androidos okostelefon fejhallgató kimenetébe, és letölteni az ingyenes alkalmazást hozzá. Utóbbi nélkül is működik, alapvető funkciókkal ugyanis "gyárilag" ellátták. 


Ha például be szeretnénk kapcsolni a zseblámpát, elég egyszer, röviden megnyomni. Egy hosszú nyomás elnémítja a telefont, két rövid érintés pedig fotót készít. Az ingyenes programmal további lehetőségeink is nyílnak, és ami a legjobb, hogy a program csak akkor fut, ha megnyomtuk a gombot, azaz nem fogyasztja feleslegesen az akkumulátort.


A project még fut, ha legalább 17 dollárral támogatjuk, jövő év márciusában mi is kapunk egyet belőle!

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Bérces Balázs

Címkék: Pressy, Android, okostelefon

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Navigálás mobilon

A "zsúfoljunk minél többet a telefonunkba" koncepció jegyében az okostelefonok többségébe már beépítették a GPS navigáció képességét. Az első készülékeknél - 2-3 évvel ezelőtt - ez még csak a...


Tulajdonosváltás az okosvilágban

Okoseszközeink minden esetben regisztrációt igényelnek. Általábannemcsak felhasználói fiókot kell létrehoznunk a gyártó weboldalán, hanem magát a készüléket is hozzá kell rendelnünk ehhez...