Hol van a kulcscsomóm?

2012-12-05 13:40:22 | Módosítva: 2018-04-18 10:42:06

Aki gyakran feledkezik el kulcsairól, eddig legfeljebb a jól ismert fütyülős kulcstartóban vagy szerencséjében bízhatott. A Hone névre keresztelt Bluetooth eszközt okostelefon segítségével pillanatok alatt megtalálhatjuk.

A Bluetooth egy kis hatótávolságú, vezetéknélküli szabvány neve, rendszerint perifériák (egér, billentyűzet stb.) csatlakoztatására alkalmas. Újabban, az okostelefonok és tabletek terjedésével már kitágultak a felhasználási lehetőségek, akár képeket, videókat, szöveges anyagokat is átküldhtünk íly módon. A technika előnye, hogy egészen kevés energiát fogyaszt, így egy gombelem akár fél évig is képes táplálni egy apró adót. Ezeket a jó tulajdonságokat használja ki a Hone nevű Bluetooth eszköz.Lényege, hogy a kulcscsomóra rakva, jeleket bocsát ki magából, ami nagyjából 40-45 méteres sugarú körben vehető. Az okostelefonunk vagy táblagépünk Bluetooth vevőjét bekapcsolva (illetve az eszközhöz tartozó alkalmazást letöltve) a kijelzőn látható, hogy milyen messze vagyunk a jelforrástól. A telefon rezgéssel is jelez, ha közel járunk. A Hone-on kívül más, hasonló kütyü is jelen van a piacon, a Cobra Tag is erre a célra született.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Szén-monoxid vészjelzők

Minden évben sokan meghalnak szén-monoxid mérgezés miatt, pedig ez elkerülhető lenne. Egy jól működő, és megfelelő helyre felszerelt szén-monoxid riasztó telepítésével még azelőtt tudomás...


Elektromos hálózatunkat is korszerűsíteni kell

Napjainkban szinte elképzelhetetlen az élet elektromos áram nélkül. Az életvitelünk szinte minden területén elektromos árammal működő gépeket üzemeltetünk. A régebbi lakóházak villamossági...