Elege van már abból, hogy pincéje használhatatlan a sok beázástól?

Ázik a pincéje?

2013-11-04 14:43:28 | Módosítva: 2013-11-18 15:55:21

Ugye milyen kellemetlen, rossz érzés, ha valahányszor le kell mennie a pincébe, az alagsorban dohszag, nedves, levált vakolat és sókivirágzások fogadja? Azonban ne ugorjunk azonnal fejest a vakolat és szigetelés kialakításba! Előbb tüzetesen vizsgáljuk meg, milyen lehetséges nedvesség források veszik körül pincénket!

Számos kérdést kell előbb körüljárni, mint például:   • Biztos, hogy a talajnedvesség jelenti a gondot? Ez esetben a talajból felszivárgó nedvesség és az oldódott sók, melyek bent lakoznak a falainkban, sőt egyre gyarapodnak, kikezdhetik az akár az új vakolatot is.
  • Az udvari járda, burkolat - akár a miénk, akár a szomszédé - mindenütt a megfelelő irányban lejt, és jó helyre távozik-e róla a víz? 
  • Mi a helyzet az esőcsatornával és az esővíz elvezetéssel?
  • Sehol sincs módja a távozó víznek bejutni a szerkezetbe? 
  • Egyetlenegy vízvezeték sem szivárog? Hiszen az onnan eredő víz a szerkezet apró lejtései nyomán még akkor is eljuthat a pince falazatba, ha a hiba a ház legtávolabbi pontján van!
  • S végül biztos, hogy áznak a falak? 
  • Nem lehet, hogy a levegőből kicsapódó nedvesség okozza a vakolat károsodását? Ez esetben a rendszeres szellőztetés mellett a következő lépés a megfelelő hőszigetelés kialakítása.


Nem mindegy tehát, hogy a pincét vakoltatjuk páraáteresztő termékekkel, vagy a hiba forrását szüntetjük meg, vagy a nyomozás egy teljesen más megoldáshoz vezet majd.

A MAPEI rendelkezik olyan vakolatrendszerrel, ami segíthet! 

Ez a POROMAP rendszer. Ez a felújító, páraáteresztő vakolatrendszer akkor nyújt hosszantartó biztonságot, ha a festék, amit rávisznek szintén páraáteresztő, amilyen például a MAPEI SILEXCOLOR PITTURA festéke.

Válassza bátran az Ön számára legszebb színt, hiszen ezek a termékek hosszú ideig ellenállnak majd a nedvesség és az oldott sók hatásainak. Se folt, se málló vakolat, se csúnya sókivirágzás! További biztonságot jelent pincéjének, ha a belső páraáteresztő vakolat mellett, a külső pincefalak is védve vannak az oldalról támadó talajnedvességtől. Erre nyújt kiváló megoldást a Mapei bitumenes szigetelése, a PLASTIMUL termékcsalád, ami teljesen megvédi a falat.


Tehát ne essünk kétségbe, van megoldás erre az összetett problémára, a lényeg, hogy hívjunk szakembert (adott esetben vegyük igénye mérnök, statikus segítségét) a hiba forrásának kiderítésére, és a megfelelő kivitelezésre.


De addig is informálódjunk a pinceszigetelés lehetőségeiről, a „Hogyan védekezzen hatékonyan a pincéjét fenyegető nedvesség káros hatásai ellen?” című kiadványból. Az alábbi linkre kattintva le tudja tölteni a kiadványt.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kell-e vakolat a homlokzati hőszigetelő rendszer alá?

Napjainkban egyre több szó esik a hőszigetelő rendszerek helyes kivitelezéséről, de viszonylag ritkán kerül szóba az alapfelületek kérdése. Talán éppen ezért van az, hogy legyen szó akár új...


Értéknövelő kültéri munkák

Egy ház körül mindig van tennivaló. A tulajdonosok a ház állapotának megőrzése mellett többnyire évről-évre próbálják szebbé tenni ingatlanjaikat. Időközönként értéknövelő kültéri beruházásokra...