URSA

Nyári-téli tetőtéri komfort

2013-07-09 11:47:34 | Módosítva: 2013-07-09 13:15:55

Elviselhetetlenül melege van nyáron a tetőterében? Télen nem tudja megfelelően kifűteni a helyiségeket? Tapasztalt már nedves felületeket, látott penészt a lakótérben? Beszűrődnek az utcazajok a szobába…? A probléma nagyon összetett, és a fent felsorolt panaszok általában együtt jelentkeznek.

A cserépfedés alatt gyakori hiba, hogy nem alakítanak ki átszellőztetett légrést, ami következtében nyáron pillanatok alatt átforrósodik a tetőtéri szerkezet, és a szoba léghőmérséklete gyorsan az ember számára elviselhetetlen hőtartományba kerül. Az átszellőztetett légrés szerepe télen is kulcsfontosságú, hiszen a lakott belső térből a szerkezeten átdiffundálódott párát itt tudjuk elvezetni.

Ha a beépített szigetelőanyag vastagsága csekély, hővezetési tényezője pedig magas, akkor ez mind a nyári hővédelem elvárt minőségét rontja, mind pedig a téli hőszigetelés hatékonyságát csökkenti. Nagyon fontos a megfelelő tetőfóliák beépítése a szerkezetbe a cserépfedés alá (páraáteresztő és szélzáró tetőfóliát) és a belső téri burkolat mögé (párazáró tetőfóliát)! Figyelni kell arra is, hogy a belső téri fólia elhelyezésénél biztosítsuk a felületfolytonosságot és a légtömörséget annak érdekében, hogy a szigetelés hatékonyan el tudja látni feladatát: hiszen csak a bezárt és nyugvó levegő szigetel!

Kritikus esetekben kialakulhat a felület nedvesedése, penészesedése: ennek egyik fő oka lehet a tartószerkezeti szarufák okozta többlet hőveszteség.Különösen nagy forgalmú utak melletti épületek tetőterében tapasztalható a komfortosat meghaladó utcai zajszint. Nem mindegy, hogy milyen hőszigetelő anyagot használunk, hiszen nem minden hőszigetelő anyag alkalmas egyben hangszigetelésre is! 

A szálasanyagok - mint például az üveggyapotok – a kiváló hőszigetelési paraméterek és a nem éghetőség mellett rendelkeznek a megfelelő akusztikai paraméterekkel is.

Júliustól-novemberig tartó promóciónk részleteiről itt tájékozódhat!

Egy jól kigondolt, megtervezett és megépített szerkezeti rétegrendel minimalizálhatjuk a fent felsorolt problémák mindegyikét, és egész évben biztosíthatunk egy nemcsak élhető, de komfortos lakókörnyezetet.

Az URSA mindegyik tetőszerkezet kialakításhoz kínál magas minőségű megoldásokat: Hagyományos szarufás szerkezethez szigetelőanyagot elhelyezhetjük szarufa között és alatt, szarufa között és felett, valamint szarufa felett - vasbeton ferdesíkútérelhatárolás (koporsófödém) esetén pedig a szerkezet felett. URSA ásványgyapot, SECO és XPS termékeink kombinált felhasználásával egyedülállóan magas, minden igényt kielégítő épületenergetikai minőség hozható létre. 

Ennek a komplex megoldásnak a megvalósításával a szarufák belső oldalára a megfelelő páratechnikai fólia kerül elhelyezése, a meglévő szarufákat pedig URSA hőhídmentesítő és teherátadó XPS bakok segítségével magasítjuk. Ezekbe a magasított szarufaközökbe építjük be az URSA ásványgyapot szigetelőanyagot. A létrehozott komplex rétegrend már lehetővé teszi a szükséges hőtechnikai követelményeknek, vagy az ezen felüli igényeknek megfelelő vastagságú hőszigetelési rendszer kialakítását. 

URSA Salgótarján Zrt. 

www.ursa.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: URSA

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Tekerjük lejjebb a fűtést!

Sok szó esik a ferde tetőkről, de valamiért nem kap elég nyilvánosságot a padlásfödémek szigetelése. Pedig a szigeteletlen padlásfödémen keresztül – a ház alaprajzi kialakításától függően – a...


Energiatakarékosság URSA tetővel

Nemcsak kényelmi, hanem energiatakarékossági szempontból is érdemes beépített tetőterünk szigetelésének kicsit nagyobb figyelmet szentelni. A komfort fogalma összetett: akkor beszélhetünk róla, ha...