Artis és Trifender WP

2016-04-11 09:43:21 | Módosítva: 2016-04-11 10:01:07

A növényvédelmi lehetőségek között napjainkban fokozatosan teret nyernek a környezetkímélő módszerek és egyre több kertbarát igyekszik növényeit – legyen az akár egy virágos balkonnövény vagy kerti zöldségnövény – ebben a szellemben gondozni. A környezetet nem terhelő biológiai készítmények használatával nem csak kíméljük környezetünket, hanem az ilyen zöld megoldásoknak köszönhetően sem az embereket, sem házi- és vadállatokat nem fenyegeti veszély.


Biológiai megoldások a talajból támadó károsítók kiszorítására

A gondosan elültetett, vagy elvetett növényeket számos talajból támadó veszély fenyegeti. Ezek a kár- és kórokozók nagy problémákat tudnak okozni, sok esetben a növényeink pusztulásához vezetnek. A Kwizda Agro által forgalmazott, a káros gombákat és kártevőket korlátozó és a növényeink számára egészséges talajéletet biztosító, hasznos gombaszervezeteket tartalmazó biológiai készítményeket alkalmazva környezetkímélő módon fékezhetjük a károsítók terjedését, és egyúttal javíthatjuk a talaj biológiai egyensúlyát.

A Trifender WP-ben lévő, magyarországi talajokból izolált Trichoderma asperellum hasznos gomba az életmódjából adódóan fékezi a kórokozó gombák elszaporodását és ezzel olyan betegségek kialakulásának lehetőségét, mint például a hervadásos tüneteket okozó gyökérbetegségek. A Trichoderma gomba a talajban lévő tápanyagokat a növény számára felvehető formává alakítja, valamint az általa termelt anyagok fokozzák a gyökér növekedését, javul a tápanyag- és vízfelvétel. Az egészséges talajkörnyezetnek köszönhetően a növényeink egészségesek, mutatósak lesznek.

A talajban előforduló lárvák, fonalférgek a gyökér károsításával okoznak problémát, mivel a megrágott, szívogatott gyökér nem képes megfelelően táplálni a növényünket. Ezek a kártevők sokszor már az ültetésre használt virágföldben élnek, vagy a kertünk talajában szaporodnak el káros mértékben.

Az Artis biológiai készítmény tartalma az Arthrobothrys oligospora hasznos gomba, amely képes kiszorítani és természetes úton gátolni a talajban élő kártevők felszaporodását, így biztosítva a gyökér töretlen fejlődésének lehetőségét. A hasznos mikroorganizmusok használata semmilyen, az emberi egészségre ártalmas kockázatot nem jelent!

Ha a gombaspórákat tartalmazó termékeket már az ültetés előtt talajba keverjük, akkor a növények kezdeti fejlődésétől ki tudják fejteni jótékony hatásukat. A későbbiekben az öntözővízbe keverve is kijuttathatók. Ezzel az eljárással a használatuk egy vegetáció alatt akár többször is megismételhető a folyamatosan egészséges talajállapot érdekében, hogy sokáig gyönyörködhessünk gondosan ápolt növényeinkben.

Az Artis és a Trifender is részt vesznek a Kwizda aktuális promóciójában, sok más termékhez hasonlóan. Az akciós termékkel a vásárlók Kwizda forintokat gyűjthetnek, amelyeket aztán gazdaboltokban költhetnek el tetszésük szerint. Az akció pontos részleteiről a gazdaboltokban és a www.kwizdaforint.hu weboldalon tájékozódhat.


Ciklámen fuzárium


Gyászszúnyog lárva


Tőzeglégy lárva


Pajor


Szúnyoglárva


Gyep fuzárium


Gyep hópenész

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Hónapról hónapra a kertben - február

Az egyre gyakrabban kisütő, és olykor-olykor már érezhető meleget is adó Nap jelzi: bár kertünkben még nem sok nyoma van a tavasznak, ez bármelyik pillanatban megváltozhat. Akkor pedig beköszönt a...


Jó tél volt

Havat ugyan egyre ritkábban látni hazánkban, de reméljük, az azért még messze van, hogy narancsot vagy kivit szüreteljünk gyümölcsöseinkben. Vannak, akik a viszonylag enyhe és szinte hómentes...