Szúnyogháló redőnyre utólag? Ma már ez sem akadály!

2017-07-03 11:58:10 | Módosítva: 2017-07-03 12:05:47

Nyílászárókkal együtt cserélt redőnyöknél sok esetben előfordul, hogy a háztartások a szúnyoghálóval szeretnének pénzt spórolni maguknak. Bár az a párezer forint akkor talán valóban jól jöhet, később azonban a legtöbben megbánják döntésüket, és ilyenkor merül fel a nagy kérdés: lehet-e redőnyre utólag szúnyoghálót szerelni? A kérdésre a válasz ugyan egy határozott igen, de a téma ennél sokkal összetettebb annál, minthogy ennyivel elintézzük, így inkább kikértük az ebben járatos Csancsa Árnyékolástechnikai Kft. véleményét! 

Szinte bármilyen redőnyre

Amit nagyon fontos kiemelni, hogy egy szúnyogháló szinte bármilyen redőnyre felszereltethető utólag, azonban ilyenkor már csak és kizárólag úgynevezett rolós, avagy mozgatható rovarhálót választhatunk magunknak. Amennyiben nem ablakról, hanem például egy redőnyözött erkélyajtóról van szó, a probléma ugyanilyen könnyedséggel áthidalható, azonban ekkor a pliszé szúnyogháló lehet a jobb megoldás, vagy a rolós szúnyoghálók oldalirányban nyíló változatai.


Bár bizonyos esetekben fix szúnyogháló is alkalmazható utólag egy redőny mellé, azonban ezek főleg a kisebb méretű nyílászárók esetében ajánlottak. Éppen ezért is fontos, hogy ebben a kérdésben mindig kérjük ki szakértő segítségét, hiszen a redőny elhelyezkedése, típusa, sőt a mérete és a nyílászáró fekvése is meghatározó tényezők abban, hogy egyáltalán fel lehet-e szerelni utólag egy szúnyoghálót, és ha igen, akkor pontosan milyen típusút.

Hiába szeretnénk például fix rovarhálót egy redőnyhöz, ha az ablaknyílás mélysége nem megfelelő – esetleg más miatt nincs elég hely –, akkor ennek esztétikus megoldása nem kivitelezhető, és inkább a kicsit költségesebb rolós típusú szúnyoghálót kell választanunk. 

Könnyebb és olcsóbb redőnnyel együtt

Azt azért nem szabad elfelejteni, hogy redőnnyel együtt minden esetben könnyebb és olcsóbb is egy szúnyogháló telepítése. Sőt mi több, fontos kiemelni, hogy léteznek ma már úgynevezett kombinált redőnyök is – kizárólag ablakokhoz –, amelyek azért előnyösek, mert gyárilag tartalmazzák a rovarhálót, ebből kifolyólag egy szereléssel beépíthető mindkettő, miután az árnyékoló és a rovarfogó egy szerkezeten belül, ámde külön-külön is működtethető lesz. A kombinált redőnyök műanyag és alumínium nyílászárókon egyaránt alkalmazhatók – maximum 160 centiméteres magasságig –, és minden esetben rolós kialakítással rendelkeznek, vagyis ablakunk átjárhatósága megtartható, ami például a párkányon tárolt virágok öntözése miatt egyáltalán nem hátrány.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.