Szponzorált cikk

Tippek a telefonok akku üzemidejének javítására

2021-07-08 11:58:11 | Módosítva: 2021-07-11 11:19:36

Mondhatni napi szintű téma az okostelefonok akku üzemidejének az optimalizálása. Ennek érdekében összegyűjtöttünk 7 tippet, amit a felhasználók is kipróbálhatnak, hogy biztosan kibírjon két napot egy telefon.1. Energiakímélő üzemmód:

Az energiakímélő üzemmódok visszaveszik például a telefon fényerejét, változtatnak a képernyő felbontásán és optimalizálnak a processzor teljesítményén is. Ezek után már szemmel láthatóan kevesebbet fogyaszt egy-egy készülék.

2. Mobil data vagy Wifi:

A legtöbb esetben a WiFi mindig bekapcsolva van. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a 4G/5G is mindig aktív, akkor az jóformán duplán használja a telefon energiáját. Ha tehetjük, akkor mindig győződjünk meg róla, hogy egyszerre csak az egyik opció legyen aktív.

3. „Dark mode”:

Nagyon fontos, hogy ez a módszer csak az OLED, vagy az AMOLED kijelzős telefonokon működik, de akkor akár egy órányi üzemidőt is megspórolhatunk. Emellett a sötét háttér a szemet is nyugtatja.

4. Bluetooth, NFC, GPS, Hotspot:

Ezek a funkciók szinte már nélkülözhetetlenek egyesek számára. Használjuk őket fizetésre, tájékozódásra vagy zenehallgatásra is. Ez a négy funkció azonban passzívan is akár 30%-nyi energiát felemészt, miközben 1-2 koppintásból bármelyik be és kikapcsolható.

5. Hang effektek, rezgő üzemmód

A telefonok nagyon sok energiát felemésztenek arra, hogy az értesítések rezgéssel, valamint különböző értesítési hangokkal tudassák a felhasználót egy-egy történésről. Ide tartozik még, ha bekapcsoljuk az érintés utáni hangokat is (gépelés, képernyő feloldás-lezárás). Könnyen beállítható egy egységes értesítési hang, valamint a rezgés és további hang effektek is könnyen korlátozhatóak minden alkalmazásban.

6. Widgetek

Minél több widgetet használunk, a telefon annál több időt tölt az interneten, hogy másodpercre pontosan frissítse ezeket a widgeteket. Ha pedig nem használjuk őket, akkor a telefon úgymond megspórolja azt az energiát.

7. Alkalmazások

Ma már sok esetben nincs is szükség egy app-ra a minőségi tartalomfogyasztáshoz. Erre lehet jó példa a bet365 app, ami ugyanúgy néz ki és funkciónál, mint a mobil felület. További példák még a különböző hírközlő app-ok is. A BBC vagy a Financial Times mobil felülete néhány esetben könnyebben is böngészhető a mobil böngészőből, mint az alkalmazásból. Ezen felül a meglévő alkalmazások listájába is érdemes benézni, mert 1-1 app hihetetlen mennyiségű időt fut a háttérben, teljesen feleslegesen.

 

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: akku, akkumulátor, mobil

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Lítium-ion technológia

Mit kell tudnunk a kerti gépek legújabb, lítium-ion technológiával felszerelt generációjáról? Lázár Viktóriát, a Robert Bosch Kft. kerti szerszámokért felelős regionális márkamenedzserét kérdeztük.


Vezeték nélküli, határtalan szabadság az öntözésben is

Megérkezett az AQUINNA, az Einhell akkumulátoros kerti szivattyúja.Az idei kerti szezon egyik új sztárja vitathatatlanul az AQUINNA, a világ első akkumulátoros kerti szivattyúja. A készülék az...