Ella 6 lux

A konyha királynője

2016-01-20 15:24:16 | Módosítva: 2016-01-20 15:50:31

Éppen tíz éve annak, hogy Magyarországon a Bitalon bemutatta az első főzőautomatát. A cég az eltelt tíz évben rengeteget fejlődött, és ma már a negyedik generációs főzőautomatát forgalmazzák.


A főzőautomata egy olyan elektromos kukta, amit mikrochip vezérel, ezért az egész főzési folyamat automatikusan zajlik, minden beavatkozás nélkül. Elég egy gombnyomással elindítani a programot, ettől kezdve a főzőautomata leveszi a gondot a háziasszony válláról.

Az ELLA lux könnyen kezelhető, biztonságos, 40%-kal rövidebb főzési idővel és a hőszigeteléssel 60 % energiát takarít meg. Programozható, időzíthető, és zsír vagy olaj nélkül is főzhetünk vele. Befőzésre (tartósításra) is alkalmas, tartósítószer nélkül 

Milyen ételeket készíthetünk a főzőautomatában?

Rengeteg lehetőség kínálkozik, többek között rizs, leves, főzelék, párolt ételek, pörköltek, bébiételek, és egyes kevert sütemények is elkészíthetők az elektromos kuktában, valamint keménytojás, párolt pecsenyehúsok, kompót, gombaételek, párolt zöldségek, főtt burgonya, húsvéti sonka, sült debreceni, töltött káposzta, székelykáposzta, tarhonya és még sok-sok dolog, a lehetőségek szinte végtelenek, ki kell próbálni, tapasztalni!


A  cég weboldalán majdnem száz recept található.

http://www.biofa.hu/receptek/fozoautomata

 A program elindítása után a kukta elkészíti az ételt. Amikor a főzési folyamat véget ér, automatikusan lekapcsolja a programot, és átvált melegen tartó funkcióra.

A zárt főzési technológiának köszönhetően sokkal zamatosabb, egészségesebb ételeket készíthetünk, mivel nincs kipárolgás és aromavesztés.

 Hogyan működik a tartósítás?

Ehhez jól zárható csavaros tetővel rendelkező üvegekre van szükségünk. Az üvegeket töltsük tele a tartósítani kívánt étellel: például előkészített, fűszerezett pörkölt alapanyaggal, szeletelt céklával, amit salátalével felöntöttünk, vagy megmaradt étellel, amit már nem tudtunk elfogyasztani.

Ezután csavarjuk rá erősen a kupakokat az üvegekre. Tegyük bele a lezárt üvegeket a kukta betétedényébe. Az üvegek mellé töltsünk másfél liter vizet, majd zárjuk le a kuktát.

A főzés közben a pörkölt és a cékla megfő az üvegekben, és a forráspont feletti hőmérséklet tökéletesen csírátlanítja az ételt. Korábban elkészített maradék étel tartósításához elegendő 2-3 perces programot elindítani.

Amikor a kukta sípolással jelzi, hogy befejezte a főzést, kapcsoljuk ki a készüléket. A főzés folyamán a kuktában és az üvegek belsejében majdnem azonos nyomás van, ezért az üvegek nem repednek szét. Ez a titka ennek a különleges tartósítási lehetőségnek.

A fedő kinyitása után szedjük ki az üvegeket. Hagyjuk lehűlni őket, majd helyezzük a tároló helyükre. Nem kell hűtőszekrényben tartani, amíg ki nem nyitjuk. Egy évnél tovább ne tároljuk. Kinyitás után tartsuk hideg helyen, és egy héten belül fogyasszuk el.

Ezeket az ételeket nem kell hűtőszekrényben tárolni, bárhol elhelyezhetők. Ezért hasznosak kollégistáknak, hosszú úton lévőknek, hosszú műszakban dolgozóknak, nyaralóknak.

Elérhetőség és web áruház:

www.avair.hu

Bitalon Kft.

7630 Pécs, Mohácsi út 16.

Telefonel: (+36-72) 482017

email: biofa@hu.inter.net

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Befőzőautomata

A befőzőautomata segítségével a régi, akár nagymamáink receptjei is elkészíthetők, ráadásul a saját ízesítésünk szerint használhatjuk. Csak a hozzávalókat kell az üvegbe helyezni, akár...


Kis házi „konzervüzem”

A nyári-őszi gyümölcsök, zöldségek számos módon tartósíthatók annak érdekében, hogy télen és tavasszal, amikor nem érik semmi, akkor is élvezhessük az előző évi termések ízét. A befőttek,...