Teljesítményadatok

Fontos jelölések a szendvicspanelek világában

2017-06-27 12:23:39 | Módosítva: 2017-06-27 12:37:42

A szendvicspanelek jellemzően könnyűszerkezetes épületek függőleges, vagy vízszintes térelhatároló szerkezetei. Elsősorban ipari- és kereskedelmi létesítményekben való felhasználásra hivatottak, de előszeretettel alkalmazzák például tornacsarnokok, mezőgazdasági épületek vagy akár lakóházak építésére is.


Előnye a helyszíni szigeteléssel szemben, hogy csökkenti a kivitelezési pontatlanságból származó hőhidak kialakulásának veszélyét, illetve gyorsabb és egyszerűbb kivitelezést tesz lehetővé, legyen szó oldalpanel vagy tetőpanel beépítéséről. Gazdaságosan és gyorsan lehet építkezni a segítségével. Biztonságosabb szerkezeti integritás, nagyfokú tűzvédelmi, hő és hangszigetelés érhető el alkalmazásával.


Az úgynevezett fegyverzet hidegen hengerelt, színezett műanyag, poliészter bevonatú, horganyzott acéllemezekből készül. A mag anyaga igény szerint különböző szigetelő anyagokból készülhet. A különböző anyagok természetesen különböző tulajdonságokkal ruházza fel az elkészült szendvicspanelt, így mindenképpen azt javasoljuk, hogy a kiválasztásban kérjék szaktanácsadó segítségét.


A szendvicspanelnek három fontos teljesítményi értéke van, melyek leegyszerűsítve a következőket takarják:

Hőszigetelési érték – az úgynevezett U érték, minél alacsonyabb a mutató annál jobban szigetel a szendvicspanel.

Tűzvédelmi osztály - az A1 nem éghető és az F gyúlékony terméket jelent. A kategóriák között, minél közelebb van a szendvicspanel osztálya az A1 kategóriához annál több épület típushoz használható, vagyis tűzvédelmi szempontból tökéletes.

Tűzállósági határérték -  ez a percben kifejezett időtartam, ami a tűz keletkezésétől számítva minimum eltelik, addig, hogy valamilyen esemény a szendvicspanelen bekövetkezzen.

 

A tűzállósági határértéket három mutató adja meg:

R – teherhordó képesség

A tűz keletkezésétől számítva hány percig tartják meg a teherhordó képességüket. Ez az érték a tetőpaneleknél fontos.

E – integritás

A szendvicspanelek egymásba toldva a tűz keletkezésétől számítva hány percig képesek ellenállni a tűznek anélkül, hogy a csatlakozásnál a tűz, vagy a forró gázok átjussanak a tűzzel nem terhelt oldalra.

I – szigetelés

A tűz keletkezésétől számítva hány percig nem melegszenek át annyira, hogy a hőhatás miatt továbbterjedne a tűz a szendvicspanellel elválasztott térbe. 

Tehát egy szendvicspanel annál biztonságosabb egy tűz esetén, minél tovább áll ellen a tűzhatásnak, azaz, minél nagyobb a REI szám (illetve EI szám oldalpanelek esetén).

A Metál-Sheet Kft. által gyártott szendvicspanelek között, a tűzállóság szempontjából biztonságosabb PIR habos és ásványgyapotos szendvicspanelek is megtalálhatóak. Kérje szaktanácsadó kollégáink segítségét, akik készséggel állnak rendelkezésére, hogy a megfelelő szendvicspanel kerüljön kiválasztásra és beépítésre.

Válassza a minőséget – válassza a Metál-Sheet Kft. szendvicspaneljeit.

Metál-Sheet Kft.

4002 Debrecen, Csereerdő u. 10.

www.metal-sheet.hu

Telefon: (+36-30) 646 7847, (+36-30) 714 3985, (+36-30) 857 0477

e-mail:

ertekesites@metal-sheet.hu

szendvicspanel@metal-sheet.hu |

projekt@metal-sheet.hu

 

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.