Artis és Trifender WP

2016-04-11 09:43:21 | Módosítva: 2016-04-11 10:01:07

A növényvédelmi lehetőségek között napjainkban fokozatosan teret nyernek a környezetkímélő módszerek és egyre több kertbarát igyekszik növényeit – legyen az akár egy virágos balkonnövény vagy kerti zöldségnövény – ebben a szellemben gondozni. A környezetet nem terhelő biológiai készítmények használatával nem csak kíméljük környezetünket, hanem az ilyen zöld megoldásoknak köszönhetően sem az embereket, sem házi- és vadállatokat nem fenyegeti veszély.


Biológiai megoldások a talajból támadó károsítók kiszorítására

A gondosan elültetett, vagy elvetett növényeket számos talajból támadó veszély fenyegeti. Ezek a kár- és kórokozók nagy problémákat tudnak okozni, sok esetben a növényeink pusztulásához vezetnek. A Kwizda Agro által forgalmazott, a káros gombákat és kártevőket korlátozó és a növényeink számára egészséges talajéletet biztosító, hasznos gombaszervezeteket tartalmazó biológiai készítményeket alkalmazva környezetkímélő módon fékezhetjük a károsítók terjedését, és egyúttal javíthatjuk a talaj biológiai egyensúlyát.

A Trifender WP-ben lévő, magyarországi talajokból izolált Trichoderma asperellum hasznos gomba az életmódjából adódóan fékezi a kórokozó gombák elszaporodását és ezzel olyan betegségek kialakulásának lehetőségét, mint például a hervadásos tüneteket okozó gyökérbetegségek. A Trichoderma gomba a talajban lévő tápanyagokat a növény számára felvehető formává alakítja, valamint az általa termelt anyagok fokozzák a gyökér növekedését, javul a tápanyag- és vízfelvétel. Az egészséges talajkörnyezetnek köszönhetően a növényeink egészségesek, mutatósak lesznek.

A talajban előforduló lárvák, fonalférgek a gyökér károsításával okoznak problémát, mivel a megrágott, szívogatott gyökér nem képes megfelelően táplálni a növényünket. Ezek a kártevők sokszor már az ültetésre használt virágföldben élnek, vagy a kertünk talajában szaporodnak el káros mértékben.

Az Artis biológiai készítmény tartalma az Arthrobothrys oligospora hasznos gomba, amely képes kiszorítani és természetes úton gátolni a talajban élő kártevők felszaporodását, így biztosítva a gyökér töretlen fejlődésének lehetőségét. A hasznos mikroorganizmusok használata semmilyen, az emberi egészségre ártalmas kockázatot nem jelent!

Ha a gombaspórákat tartalmazó termékeket már az ültetés előtt talajba keverjük, akkor a növények kezdeti fejlődésétől ki tudják fejteni jótékony hatásukat. A későbbiekben az öntözővízbe keverve is kijuttathatók. Ezzel az eljárással a használatuk egy vegetáció alatt akár többször is megismételhető a folyamatosan egészséges talajállapot érdekében, hogy sokáig gyönyörködhessünk gondosan ápolt növényeinkben.

Az Artis és a Trifender is részt vesznek a Kwizda aktuális promóciójában, sok más termékhez hasonlóan. Az akciós termékkel a vásárlók Kwizda forintokat gyűjthetnek, amelyeket aztán gazdaboltokban költhetnek el tetszésük szerint. Az akció pontos részleteiről a gazdaboltokban és a www.kwizdaforint.hu weboldalon tájékozódhat.


Ciklámen fuzárium


Gyászszúnyog lárva


Tőzeglégy lárva


Pajor


Szúnyoglárva


Gyep fuzárium


Gyep hópenész

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Szobanövényeink védelmében

Kertészkedőként gyakran küzdünk a különféle kártevőkkel, mint pl. levéltetvek, pajzstetvek és atkák.


Növényvédelmi tippek

A növényvédelem szó hallatán elsősorban a vegyszeres permetezés jut eszünkbe, amivel a növényeinket megtámadó kórokozókat, kártevőket igyekszünk elpusztítani, távol tartani a kertünktől. Az egyéb...